Ik heb mezelf wat zeefdruk materiaal aangeschaft, zodat ik thuis ook wat kan zeefdrukken. Om onder andere kaartjes voor hallo hoe gaat het te maken. Mijn -ahum- startup, die maar niet opgestart geraakt.

Ik heb dus wat zitten experimenteren, maar het liep van geen kanten. Alhoewel ik al enkele keren gezeefdrukt had, was dat altijd onder begeleiding. Nu moest ik het helemaal zelf doen. En er liep altijd wel iets mis. Niet goed belicht, de zeef niet goed gedroogd,… Dus wou ik nog eens het heel proces van zeefdrukken stap voor stap doorlopen in plaats van verder te blijven klungelen. Toevallig was er net een workshop basisprincipes zeefdrukken bij Gezeever waar ik bij kon aansluiten.

Dit nijlpaard is het resultaat van de eerste avond. Zeefdrukken met een uitgesneden patroon. Het nijlpaard is dus gewoon geknipt uit een papier en dat werd gebruikt te drukken. In het fluo roze. Daar kwam dan een blauwe laag over: het water en het gezichtje van het nijlpaard. Ik was wel tevreden van het resultaat, ik denk dat ik er ook eens een kaartje ga van maken 🙂

Het nijlpaard is trouwens gebaseerd op een foto die ik zag van Fiona een baby nijlpaard in de zoo van Cincinnati

 

zeefdruk nijlpaard
Zeefdruk fluo roze nijlpaard