Waarom ook niet
toegepaste grafiek

De Duifkes

colombophilie

Enkele werkjes rondom duifkes

colombophilie

 

Een reeks werken rond duiven. Wat tekeningen om deze diertjes in de vingers te krijgen. En daarna experimenteren met blauwdruk of cyanotypie. Een soort fotografisch procedé van lang, lang geleden. Ergens uit de 19e eeuw zelfs al. Je brengt een lichtgevoelige stof aan op papier, dat dan gebruikt kan worden als fotopapier en belicht wordt met UV-licht. Dat kan gewoon zonlicht zijn, maar dat duurt uren. Gelukkig vond ik ook net zo een UV-lamp op een rommelmarkt, dat bracht de belichtingstijd op zo een 8 minuten.

Een heleboel dingen komen hier samen. Het personage, Tesla, waar ik rond werkte, had iets met duiven en heeft onderzoek verricht rond röntgenstralen. Cyanotypie is bovendien een procedé dat ontstaan is rond de periode dat hij leefde. De fotogrammen met deze cyanotypie techniek leenden zich perfect om een soort röntgenfoto van een duif te maken.

De duiven ruiven dat de pluimen in de geburen stuiven, is een zinnetje dat vaak gebruikt wordt om het dialect van mijn geboortedorp Asse te illustreren.

En “De Duifkes” is natuurlijk 1 van de leukste bruine cafés in Antwerpen.

 

cyanotypie duifcyanotypie pigeon duiven ruiven blauwdrukcyanotypie pigeon duif blauwdruk duif blauwdruk   duif tekeningduif diego tekening duif vliegt tekeningduif vliegt tekening  duif skeletduif skelet

 

 

 

 

 

 

duif blauwdruk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *