Amaai, het is keilang geleden dat ik hier nog iets op deze blog schreef. Als ik niet reis, is het alsof ik niets beleef. Of er niet over vertel toch 😉

zeefdruk  DSCF9666

Om me voor te bereiden op het nieuwe schooljaar had ik me de laatste week van de vakantie ingeschreven voor een workshop zeefdruk bij CTRL Copy.

Ik studeer illustratieve vormgeving aan de Academie van Berchem. (Grappig, bij het opzoeken van die link, heb ik gemerkt dat ik zelfs op een van de foto’s van de opleiding sta. Meteen ook het bewijs dat ik dat ook echt doe! ) Ik had dus wel al eens eerder gezeefdrukt, maar het leek me interessant het volledige proces nog eens rustig, een woensdagavond en een hele zaterdag, te doorlopen. En zo zette ik mezelf aan om ook tijdens de vakantie wat te tekenen, zodat ik toch een ontwerp klaar zou hebben tegen die workshop.

Dat laatste is maar half gelukt. Het idee ontstond ergens in een schets op een treinrit naar de kust, de uitwerking liet alweer tot het allerlaatste moment op zich wachten. Dat uitstelgedrag, daar moet ik toch eens aan werken.

Ik ben best tevreden van het ontwerp, minder over mate van afwerking. Maar wel cool om eens gedaan te hebben. Gezeefdrukt, zoals Andy Warhol. Onder andere. Ik ga het nog zeker eens doen. Als ik eens een afgewerkt ontwerp heb. De ideeën zijn er wel al: T-shirt de volgende keer.

Nu liggen er hier dus 8 van die zeefdrukken. Wat doe je daar in godsnaam mee? Eén wil ik zeker bewaren. Mocht er iemand interesse hebben voor de 1 van de andere 7, laat gerust weten. Ik kom ze persoonlijk brengen op een zondagmiddag in ruil voor een kop thee met een koekje. Ze zijn nogal groot om op te sturen (A2). En omdat -ahum- kunst mensen bijeen moet brengen!